V

Historie

 
Lidt historie om Vordingborg Viseforening Vordingborg Viseforening er en udbryder forening af Visens Venner Vordingborg.
d.31/12. 2011 blev foreningen ekskluderet af V.V.D. grundet uenighed om
§ 4. i V.V.D.'s vedtægter der omhandlede følgende:
"§ 4 Deltagere: l. Hver af de tilsluttede foreninger vælger blandt sine udøvende medlemmer 2 delegerede til VISENS VENNER i DANMARK, hvoraf mindst en skal være medlem af bestyrelsen. De tilsluttede foreninger er forpligtet til at sende mindst 1 delegeret til det årlige landsmøde. 2. Foreningerne har pligt til at holde VISENS VENNER i DANMARK underrettet om navne og adresser på deres formand, kasserer og delegerede."
At skulle deltage i disse møder var en stor økonomisk udskrivning for en lille afdeling, derfor ønskede størstedelen af vore medlemmer at starte en ny forening under navnet Vordingborg Viseforening
Foreningen blev stiftet og godkendt af Vordingborg kommune d. 2 marts 2012. Ved starten var vi ca. 50 medlemmer. I dag (2019) er vi en forening med 88 medlemmer
Vi afholder arrangementer 6 gange om året, det sker nu på 1 sal i kulturarkaden (biblioteket) i Vordingborg. Tidligere var vi på Soldaterhjemmet. Vi tager også ud og underholder, vi kommer på plejehjem og ved private fester og optræder med et afvekslede program, gerne efter ønske.
Ordet amatør kommer af det latinske "amare" som betyder at elske.
Så en amatør er altså en, der elsker sit felt og vi er i den grad en forening af glade vise/sang - amatører
Vort brede repertoire rummer både livets glæder og sorger og løssluppen morskab i nye og gamle viser
Vi er så heldige at have en rigtig dejlig pianist, der altid kan finde den tone vi kan synge i. derudover har vi for nylig fået en violinist med, og så er én af vore sangere også god på en guitar.
Annie Hansen | Korshærsvej22 Næs-Skaverup., 4760 Vordingborg - Danmark | Tlf.: 41434326